Підтримати нас

Батько врятував свою родину завдяки напису на пляшці

Автор статті
12 вересня 2019 16:00
660
Поширити:

Американська сім'я залишилася заблокованою на вершині водоспаду, розташованого на річці Арройо Секо, штат Каліфорнія, і врятувалася завдяки пляшці з написом "Допоможіть", яку знайшли інші туристи.

Про це повідомляє газета Washington Post, пише Сегодня.

Як пишуть автори видання, 44-річний Кертіс Уотсон вирішив сплавитися по річці Салінас із дружиною Кристал Рамірез і 13-річним сином Хантером. Коли екстремали підпливли в найнебезпечній ділянці маршруту – до вершини 12-метрового водоспаду – батько виявив, що мотузка, по якій вони могли спуститися вниз, зникла. Таким чином мандрівники опинилися в безлюдній ущелині без стільникового зв'язку.

 

Щоб повідомити про ситуацію, що склалася, зовнішньому світу, американець взяв дорожню пластикову пляшку і надряпав з декількох боків слово HELP! ("Допоможіть!"). Всередину він поклав записку з їх місцем розташування, датував її 15 червня і кинув у водоспад. Потім Уїтсон знайшли пологу ділянку суші, виклали з каміння букви SOS і заснули в спальних мішках. Опівночі їх розбудили рятувальники.

Незабаром мандрівники дізналися, що пляшку з посланням виявили два туристи. Вони прочитали записку, зв'язалися з місцевою владою, почалася пошуково-рятувальна операція. Незважаючи на пізню годину, патрульні вирушили на гелікоптері на пошуки людей і виявили вогнище американців за допомогою тепловізора та окулярів нічного бачення.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ