Підтримати нас

Баржа з херсонськими кавунами прибула до Києва

Автор статті
22 серпня 2019 15:30
757
Поширити:

На вантажному причалі філії “Переяславська” ТОВ СП “Нібулон” розвантажили баржу з херсонськими кавунами.

Про це у Facebook повідомляє компанія “Нібулон”.

“Сьогодні, 22 серпня, на вантажному причалі філії “Переяславська” ТОВ СП “Нібулон” відбулось розвантаження несамохідного судна зі смачним вантажем з Херсонщини", - повідомляють у компанії.

Зазначається, що за чотири доби несамохідне судно NBL-90 у супроводі буксира модернізованого проєкту 121М “Нодарі Чантурія” з 400 тоннами херсонських кавунів прибуло до перевантажувального термінала компанії у Переяславі-Хмельницькому. Звідси кавуни доставлятимуть у столичні супермаркети торгової мережі "Сільпо" підприємства Fozzy Group.

Уже третій рік поспіль компанія ”Нібулон” транспортує кавуни з Херсонщини до Києва.

“Щоб несамохідні судна з кавунами ходили річкою, як трамваї або тролейбуси містом, необхідні докорінні зміни законодавства, зокрема, щоб річковий транспорт в Україні став конкурентним відносно автомобільного і залізничного, як і у всьому світі. Тоді з Херсонської області будуть вантажитись кавуни від 100 до 300 тонн щоденно”, – зазначає генеральний директор компанії Олексій Вадатурський.

Мова йде про зняття надмірного податкового навантаження на український внутрішній водний транспорт, що і заважає повноцінному розвитку вантажного судноплавства на внутрішніх водних шляхах країни. Для розвитку галузі нагальною є необхідність відмінити акцизний податок на пальне або компенсувати цей податок під час річкових вантажних і пасажирських перевезень, плату за розведення та/або підіймання ферм мостів; плату за проходження шлюзами Дніпровського каскаду; рентну плату за спеціальне використання води, йдеться у повідомленні.

У компанії підкреслюють, що з радістю возили б кавуни до столиці і вивантажували біля Хрещатика або поблизу Андріївського узвозу, але в сьогоднішніх реаліях це призвело б до значного подорожчання кавунів для киян. Це додаткові витрати на транспортування, сплату портових зборів за суднозахід до порту, за навантажувально-розвантажувальні роботи, за зважування та інше. Наразі компанія “Нібулон” безкоштовно на 4 дні передає для завантаження/розвантаження свої термінали у Голій Пристані та Переяславі-Хмельницькому лише заради однієї поїздки кавунів Дніпром. Як повідомляється, для самої компанії такого роду перевезення є неприбутковими і скоріше соціальним проєктом.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині баржу вантажили 16 серпня, киянам відправили кавуни та дині. Ціну на кавуни з усіма накладними витратами – логістикою, податками, пропонують у межах до 4 гривень за кг. Кавун важить 5 - 7 кілограм, значить ціна на нього буде від 20 до 30 гривень, диня та безнасінневий кавун - по ціні 15 гривень за кілограм.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ