Підтримати нас

Баржа з херсонськими кавунами прибуде до Києва цього тижня

Автор статті
18 серпня 2020 12:36
871
Поширити:

Наприкінці минулого тижня 300 тонн херсонських кавунів завантажили на судно і повезли річкою на Київщину, а саме до Переяслава.

По прибутті кавуни вивантажать на перевантажувальному терміналі ТОВ СП “Нібулон” та доставлять до торгових мереж “Сільпо” та “Fozzy Group”, а судно завантажать зерном.

За словами чиновників та представників компанії-відправника, перевозити продукцію водним транспортом набагато ефективніше, ніж автошляхами. У закритому судні продукти не ушкоджуються, їх вантажать на піддони. Натомість, коли овочеву продукцію перевозять у кузові вантажівок, 10-13 % врожаю пошкоджується. Крім того, доставка річкою знімає з автошляхів кілька вантажівок.  

Відправляють херсонські кавуни до Києва вже вчетверте.

Колись відправляти баржі зі смугастою бахчею до столиці було традицією, від якої відмовилися під час кризи 90-х. Задля економії кавуни почали відправляти автошляхами. 

У 2017 році традицію відновили. Тоді компанія “Нібулон” долучилася до пілотного проєкту Агентства США з міжнародної допомоги USAID “Створення ефективного логістичного ланцюга постачання плодоовочевої продукції” і відправила власним флотом першу партію кавунів на Київщину. 

Втім, не всі розуміють інформаційного ажіотажу навколо цієї події. Багато хто вважає, що це просто PR-акція.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ