Підтримати нас

"Банківський call-центр"… у херсонському СІЗО

Автор статті
24 вересня 2021 07:30
1,107
Поширити:

Його діяльність припинили слідчі управління обласного главку поліції разом з працівниками слідчого ізолятора за оперативним супроводом відділу протидії кіберзлочинам у Херсонській області.

Викрито трьох ув’язнених, що організували шахрайський "call-центр" банку. Їм вдалося заволодіти коштами громадян на суму понад 86 тисяч гривень. Серед потерпілих, за повідомленням відділу комунікації поліції,  мешканці Херсона та області.

Зловмисники телефонували з СІЗО вкладникам, називаючись працівниками служб безпеки найбільших банків України. В одних випадках шахраї повідомляли клієнтам, що  з їх рахунків намагаються зняти кошти й банк  вимушено заблокував картку, в інших - що вони отримали заявку на оформлення кредиту і "клієнтам" терміново необхідно назвати свої особисті данні, номер картки та PIN-код. Потім знімали всі гроші з рахунків потерпілих.

Поліцейські встановили, що до злочинної схеми причетні троє громадян віком від 36 до 41 років, які  перебувають у херсонському слідчому ізоляторі. Учора, 23 вересня, правоохоронці провели  обшуки в їх камерах. І вилучили мобільний телефон, сім-картки, "чорнові" записи та банківські картки.

Тепер фігурантам збираються повідомити про підозру у кримінальному правопорушенні, передбаченному ч.3 ст.190 "Шахрайство" Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії. 

Наостанок лишається додати, що основними вимогами режиму в слідчих ізоляторах є ізоляція осіб, взятих під варту, постійний нагляд за ними і роздільне тримання їх у порядку, передбаченому статтею 8 цього Закону України «Про попереднє ув’язнення».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ