Підтримати нас

Автодорогу державного значення М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ збираються капітально відремонтувати

Автор статті
16 лютого 2022 10:30
1,027
Поширити:

На це, як повідомив сайт державних закупівель Prozorro, уже виділили понад 2,3 млрд гривень. А служба автомобільних доріг в Одеській області оголосила тендер на роботи. На трасі планують нове покриття, яке ляже на цементобетонний пласт. Також капітальний ремонт передбачає встановлення нових світлофорів та чотирьох контрольно-вимірювальних пунктів. І, звісно, буде нова дорожня розмітка.

Раніше повідомлялося, що траса Одеса-Миколаїв матиме чотири смуги. Поки що мова йде про розширення магістралі до 4-х смуг на території Миколаївщини. Розширювати дорогу з Одеси до Миколаєва почнуть саме з Миколаївської області. Про початок проєктування майбутньої траси розповів очільник Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім. 

Чотирисмугова дорога на Одесу. Я про неї завжди мріяв. Це дуже складне завдання, і воно зрушило з мертвої точки. Наразі воно поділене на п’ять проєктних ділянок, та оголошено тендери на проєктування, — цитує чиновника одеське видання «Думская». 

Як стверджує Віталій Кім, розширення траси усно схвалив президент Володимир Зеленський і вже врегульовано кадастрові питання, що стосуються розширення автомагістралі. Ідея розширити Миколаївську трасу до 4 смуг обговорюється вже 4 роки. Вона має стати частиною траси, що зв’яже морські порти України на Чорному морі від Одеси до Херсона. 

Раніше ЗМІ вже повідомляли, що керівники Миколаївської, Херсонської та Одеської обладміністрацій Віталій Кім, Сергій Козир та Сергій Гриневецький підписали тристоронній лист до президента України. У ньому вони просять про сприяння реконструкції траси М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ, що проходить через усі три області. Зокрема, мова йшла про ділянку Одеса – Миколаїв – Херсон.

Фото НикВести

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ