Підтримати нас

Автобус херсонської компанії «Іксора» потрапив у російські пропагандистські відео

Vgoru
Автор статті
08 липня 2022 11:43
1,697
Поширити:

Запущені з 1 липня «перші за вісім років» рейсові автобуси з Криму в Херсон, Мелітополь та Бердянськ виявилися черговим проєктом російської пропаганди. Насправді, схема перевезень залишилася такою ж, як і до повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За інформацією журналістів, пасажирів автобуса перевізника «Крымтроллейбус» везуть до російського КПВВ на адмінкордоні з Херсонщиною, а на пункті пропуску за межею люди сідають в автобус іншого перевізника, — херсонської компанії «Іксора». Вона займається перевезенням на Херсонщині багато років. Автобус цієї компанії — Mitsubishi Prestige 2006 року — був помічений на численних пропагандистських відео.

Підприємство продовжило займатися перевезеннями, коли територія Херсонської області опинилася під російською окупацією. Зрозуміло, що працювати на маршруті з Криму можна тільки з дозволу російських спецслужб та окупаційної адміністрації.

Нагадаємо, що кримінальний кодекс України передбачає відповідальність за провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором і розцінює це, як колабораціонізм.

«Однак ми не знаємо достеменно, чи добровільно компанія та її власник почали співпрацю з російськими загарбниками. Або ж автобуси були просто вкрадені», — повідомили журналісти Центру.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ