Підтримати нас

АТ «Херсонобленерго» відповідае на питання херсонців

Vgoru
Автор статті
05 лютого 2019 06:33
752
Поширити:

Які зміни відбулися і як тепер правильно оплачувати рахунки за електроенергію.

  • В Україні з 1 січня 2019 року відповідно до Закону України «Про ринок електроенергії» послуги з електропостачання для жителів Херсонської області надають різні компанії: оператор системи розподілу – АТ «Херсонобленерго», енергопостачальна компанія ТОВ «Херсонська обласна енергопостачальна компанія» - яка надає універсальну послугу побутовим та малим не побутовим споживачам, постачальник «останньої надії» - Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності «Укрінтеренерго», а також інші постачальники, з переліком яких можна ознайомитися за посиланням.
  • На території Херсонської області послуги з розподілу електричної енергії здійснює лише АТ «Херсонобленерго» (мається на увазі передача електричної енергії мережами, які належать АТ «Херсонобленерго»).
  • З січня 2019 року АТ «Херсонобленерго» припинило свою діяльність в частині постачання електричної енергії, тому заборгованість, яка утворилася станом на 01.01.2019 року необхідно сплатити вчасно та у повному об’ємі, аби перехід до нового енергопостачальника відбувся максимально комфортно та без взаємних непорозумінь у розрахунках.

  • Варто підкреслити, ті громадяни, які мають заборгованість за використану електроенергію за попередні періоди до 01.01.2019року, мають сплатити борг на рахунок АТ «Херсонобленерго». Якщо борг помилково буде сплачено на інші реквізити – заборгованість буде вважатися непогашеною.

  • Якщо споживачі мають переплату за електроенергію, то наявна переплата у подальшому буде перерахована на рахунки абонентів. Для цього необхідно звернутися до структурного підрозділу обслуговуючої території з відповідною заявою, вказавши розрахункових рахунок банку та здійснити звірку розрахунків.

  • Починаючи з січня 2019 року споживачі отримують рахунки за спожиту електричну енергію від постачальника, з яким вони уклади Договір відповідно до Закону України «Про ринок електричної енергії» та Правил роздрібного ринку електричної енергії, затверджених постановою НКРЕКП від 14 березня 2018 року № 312.

  • Для коректного визначення обсягу спожитої електричної енергії, споживачі можуть зареєструватися в «Особовому кабінеті» на сайті АТ «Херсонобленерго» та, на вимогу Кодексу комерційного обліку електричної енергії, з 1 по 4 число кожного місяця передавати фактичні показники електролічильників. Цією послугою можуть скористатися як побутові, так і юридичні споживачі. Крім того, реєстрація в «Особовому кабінеті» надає можливість споживачам отримувати на електронну адресу додаткову інформацію.

  • Увага! Показники лічильників в інші дні, окрім з 1 по 4 число місяця, прийматися не будуть.

  • Після 6 числа кожного місяця на сайті енергопостачальної компанії, зокрема ТОВ «Херсонська обласна енергопостачальна компанія», в «Особовому кабінеті» споживачі можуть роздрукувати рахунок та оплатити будь-яким зручним способом.

    Зазначені зміни здійснюються на виконання державної енергетичної реформи усіма учасниками, які працюють на ринку електричної енергії.

    АТ «Херсонобленерго» у межах своєї компетенції чітко дотримується законодавства, зокрема Закону України «Про ринок електричної енергії» та Постанов державного регулятора - Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ