Підтримати нас

Антимонопольний комітет погодив реалізацію проєкту покращення тролейбусної інфраструктури в Херсоні

Автор статті
22 жовтня 2020 07:00
843
Поширити:

Антимонопольний комітет погодив реалізацію проєкту «Поліпшення інфраструктури громадського транспорту міста Херсона шляхом закупівлі нових тролейбусів та супутнього ремонтного обладнання, ремонту та модернізації тролейбусної контактної мережі».

Про це повідомили на сайті Херсонської міської ради. 

Перед цим ще 27 серпня поточного року Європейський Банк Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) оголосив тендер у сумі 10 мільйонів євро на закупівлю п’ятдесяти тролейбусів для МКП «Херсонелектротранс», супутнього обладнання та запасних частин у рамках співпраці, яка розпочалася наприкінці 2018 року.

Окрім 10 мільйонів євро кредиту, що наданий на 13 років, і завдяки якому в місті мають з’явитися 50 нових тролейбусів з низькою підлогою, автономним ходом та кондиціонерами, Херсон отримає близько 2 мільйони євро безповоротних та безвідсоткових грантових коштів. Ці два мільйони підуть на інвестиційний грант на суму 1,5 млн євро - на модернізацію тролейбусної інфраструктури і розширення контактної мережі (реконструкція тягових підстанцій, розширення контактної мережі у мікрорайонах Таврійський та Корабел тощо). А також з цієї суми грант на 460 тисяч євро - на оплату консультантів у рамках реалізації проєкту.

Крім того, грант на 150 тисяч євро використають для розроблення плану сталої міської мобільності, яку розпочала французька компанія «Egis» 9 липня поточного року. 

“У стратегічному документі будуть гармонійно поєднані потреби пішоходів, велосипедистів, автомобілістів, користувачів громадського транспорту на основі кращих європейських практик, міжнародних стандартів та унікальних особливостей міста Херсон,” - обіцяють у повідомленні.

Як саме відбуватимуться ці масштабні зміни у тролейбусному господарстві Херсона - подивимось. Але вже сьогодні дуже цікаво, як місто відшкодовуватиме кредит у 10 мільйонів євро. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ