Підтримати нас

Ангеліна Калініна зробила вражаючий “стрибок” у світовому рейтингу тенісисток

Автор статті
31 січня 2022 11:48
997
Поширити:

У Мельбурні завершився Відкритий чемпіонат з тенісу Australian Open. Цей турнір - один із чотирьох змагань так званого Великого шлему, які проводяться щороку та збирають на кортах найкращих спортсменів світу. Три інших турніри: Відкритий чемпіонат Франції (неофіційна назва - "Ролан-Гаррос"), Відкритий чемпіонат США та Вімблдонський турнір в Англії.

У фіналі серед чоловіків іспанець, перша ракетка світу Рафаель Надаль у дуже важкому та драматичному поєдинку здолав другу ракетку планети, росіянина Данила Медведєва з рахунком 3:2, зламавши опір суперника лише у тай-брейку.

У жіночому фіналі зустрілися представниця країни-господарки Ешлі Барті та американка Даніель Коллінз. Найкраща на сьогодні тенісистка світу Барті загалом без особливих проблем здобула свою чергову перемогу, хоча у другому сеті їй довелося докласти для цього чималих зусиль.

В одиночному розряді в турнірі тенісисток на Australian Open виступали одразу чотири українські спортсменки. На жаль, далі третього кола жодна з них пройти не змогла. Зокрема, тенісистка з Нової Каховки Ангеліна Калініна програла у першому колі у двох сетах 18-й ракетці світу Джесіці Пегулі зі США.

Проте, попри скромні результати, українки зуміли покращити свої показники у світовому рейтингу WTA (Women's tennis association – Асоціація жіночого тенісу). Так, Еліна Світоліна піднялася на дві позиції та опинилася на 15 місці у світовому заліку, Марта Костюк перестрибнула одразу 14 позицій та розташувалася на 52 місці. 

Але найбільш значний прогрес продемонструвала саме херсонська тенісистка: попри  поразку, Ангеліна Калініна перемістилася вгору одразу на 48 місце, хоча ще минулого року перебувала лише в другій сотні рейтингу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ