Підтримати нас

Анатолій Гамбарян образився на газету

Автор статті
13 листопада 2008 09:04
734
Поширити:

Так називалася стаття, опублікована 20 грудня минулого року в газеті “Вгору”.

Нагадаю: в червні 2007 р. наша газета опублікувала статтю “Новый старый глава ХБК”, де розповідалося, що збори акціонерів ВАТ “ХБК” знову обрали Анатолія Гамбаряна головою правління товариства. Збори були доволі дивні – усього близько 40 акціонерів, тоді як раніше збиралося понад 700...
А вже в липні ВАТ “ХБК” звернулося до газети “Вгору”, її засновників та до автора статті з позовом про спростування поширених відомостей, що “не відповідають дійсності”, та стягнення моральної шкоди в розмірі 20000 гривень. Позовну заяву підписав Анатолій Гамбарян. Особливо не сподобався Анатолію Варткесовичу останній абзац статті: “Интересно, что все это время, пока комбинатом столь “успешно” руководил член БЮТа Анатолий Гамбарян, председателем Наблюдательного Совета ХБК был Владимир Демехин – руководитель местной Партии Регионов. И, похоже, никакие политические распри их лидеров не мешали им дружно и согласованно хозяйничать на комбинате. Увы, комбинату от этого лучше не становится…”. Оцю от думку – що комбінату від його хазяйнування краще аж ніяк не стає – пан Гамбарян і вимагав спростувати рішенням суду.
Справу розглядав суддя Суворовського районного суду Олександр Зубов. Представник ХБК не надала жодних доказів погіршення ділової репутації ХБК і Анатолія Гамбаряна внаслідок нашої публікації, зате намагалася переконати суд, що оціночні судження, викладенні в статті, – це “недостовірні факти”, і їх неодмінно треба спростувати. Та ще й стягнути з газети на користь ХБК 20000 гривень немайнової шкоди. Представниця підприємства навіть привела в суд “свідка” – голову альтернативної профспілки пані Авдєєнко.
Нагадаю: на бавовняному комбінаті вже 50 років діє профспілковий комітет, який нині очолює законно обрана Любов Фальченко. На початку 2007 року глава правління ВАТ “ХБК” Анатолій Гамбарян звернувся до неї з проханням, аби профком дав дозвіл на продаж обладнання красильного цеху другої фабрики. Того самого обладнання, яке незаконно вирізали й намагалися таємно вивезти на КАМАЗі без документів і без дозволу профкому. Машину з порізаним обладнанням затримали працівники УБОЗу. Профком згоди не дав – адже справа була явно кримінальна.
І керівництво ВАТ “ХБК” почало створювати іншу профспілку, очевидно, більш слухняну. І очолила її пані Авдєєнко. (“Вгору”, 01.02.2007 року, “Последний оплот ХБК”).
І ось на судовому засіданні пані Авдєєнко виголосила цілу промову про те, що з приходом на підприємство Анатолія Гамбаряна “у працівників з’явилась надія, комбінат почав працювати і навіть починають виплачувати заробітну платню і т.п.”. А на питання представника газети “Вгору”, чи перебуває майно ХБК під заставою, чи проходить банкрутний процес, і чи вивозилися ткацькі верстати з комбінату, пані Авдєєнко відповіла, що нічого про це не знає (?!!).
Зате інший свідок – заступник голови першого профспілкового комітету ХБК – Віктор Маменко розповів про простої, заборгованості ХБК за період 2007 року, та ще й надав суду додаткові документи.
У липні 2008 року суддя Олександр Зубов встановив, що інформація, викладена в статті “Новый старый глава ХБК”, є оціночним судженням, і відмовив ВАТ “ХБК” у задоволенні позову. Але Анатолій Гамбарян подав апеляційну скаргу на це рішення. І ось 1 жовтня представник ВАТ “ХБК” намагалася переконати колегію суддів апеляційного суду в тому, що вислів “комбінату краще не стає” – не оціночне судження, а недостовірний факт, і позов ХБК треба задовольнити в повному обсязі (!). Але колегія суддів відмовила в задоволенні апеляційної скарги ВАТ “ХБК” і рішення Суворовського районного суду залишила без змін.

P.S.
Як повідомило 27 жовтня 2008 року інформаційне агентство “Контекст-Причорномор’я”, ВАТ “ХБК” за 9 місяців... “отримало чистих збитків 7 млн. 14 тис. грн. Про це агентству повідомив представник компанії з посиланням на офіційне повідомлення компанії... При цьому доход (виручка) від реалізації продукції за 9 місяців склав 9 млн. 160 тис. гривень ( в аналогічний період 2007 року – 18 млн. 231 тис. гривень). Хіба це не переконливий доказ того, що від керівництва Анатолія Гамбаряна комбінату краще не стає?

Новини

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ