Підтримати нас

АМКУ розпочав перевірку електронних майданчиків після сюжету журналістів про схеми в оцінці

Автор статті
25 жовтня 2018 03:07
794
Поширити:

Антимонопольний комітет України перевірить ознаки порушення конкуренції в діях Фонду держмайна під час впровадження Єдиної системи звітів про оцінку. 

Як з’ясували журналісти програми “Наші гроші з Денисом Бігусом” (Bihus.Info), новостворена схема в оцінці дозволяє фірмам-«прокладкам» викачувати з населення близько мільйона доларів на місяць при оформленні та продажі нерухомості.

Про початок перевірки повідомили з Антимонопольного комітету у відповідь на звернення юристів “Тисни” (Bihus.Info).

Нагадаємо, раніше журналісти програми “Наші гроші з Денисом Бігусом” розповідали, що спеціалістів з оцінки майна змусили здавати звіти до Фонду держмайна за допомогою сайтів-”посередників”. Процедура виявилась платною, а сайти - пов'язані між собою та з одіозним нардепом Антоном Яценком.

Про це йдеться у сюжеті Лесі Іванової «Націнка на Яценка».

Крім того, вже після виходу розслідування, Фонд держмайна авторизував ще один електронний майданчик, який виявився напряму пов’язаним із групою трьох вже діючих посередників.

Не надаючи жодних послуг, фірми-прокладки за місяць викачали з кишень українців щонайменше 30 млн грн.

З цією інформацією юристи “Тисни” (Bihus.Info) звернулись до Антимонопольного комітету, де пообіцяли перевірити дії Фонду та авторизованих електронних майданчиків.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ