Підтримати нас

АМКУ не повернув на торги фірму з папірцем від інституту з ДНР

Автор статті
10 червня 2018 06:40
728
Поширити:

Адміністративна колегія АМКУ 5 червня відмовила у задоволенні скарг ТОВ «Пайпин-Системс» на його недопущення до тендерів державних шахтоуправлінь.

Тендери щодо закупівлі трубопроводів на загальну очікувану суму 20,38 млн грн. Про це повідомило джерело «Наших грошей» в АМКУ, пише сайт.

ДП «Селидіввугілля» хоче купити водовідливний трубопровід Ø219 мм із вузлами з’єднання (труба цільнотянута, відрізками ℓ=6,0м, t=8мм) довжиною 2 км за очікуваною ціною 12,50 млн грн., а ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» – пожежно-зрошувальний трубопровід 152 мм довжиною 4,5 км у комплекті з болтом, гайкою, прокладкою і засувкою ППВ за очікуваною ціною 7,88 млн грн.

На обидва тендери прийшли три компанії: ТОВ «Доненергоекспорт», ТОВ «ТД Євроімпекс» і ТОВ «Пайпин-Системс». Однак замовники допустили до аукціонів лише дві перші фірми, які неодноразово змагались одна з одною на торгах шахтоуправлінь.

Натомість пропозиції «Пайпин-Системс» були відхилені, оскільки фірма принесла сертифікат, виданий 23 вересня 2015 року Державним макіївським науково-дослідним інститутом з безпеки робіт у гірничій промисловості (МакНДІ) Міненерговугілля. Ця установа не перереєструвалася з окупованої Макіївки Донецької області на підконтрольну Україні територію, тому сертифікат є недійсним за ст. 9 закону «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України».

 

В обох випадках «Пайпин-Системс» оскаржила своє відхилення в АМКУ. Вона заявила, що сертифікат дійсний до 22 вересня 2020 року, бо державна реєстрація МакНДІ від 24 квітня 2001 року не припинена. Також скаржник повідомив, що згідно Реєстру призначених органів сертифікації МакНДІ безстроково призначено органом сертифікації Наказом Мінекономрозвитку від 4 серпня 2014 року №928. Додане фірмою посилання на сайт відомства вже не працює. При цьому «Пайпин-Системс» посилалась на ту ж ст. 9 згаданого закону, де сказано, що

«Будь-які органи, їх посадові та службові особи на тимчасово окупованій території та їх діяльність вважаються незаконними, якщо ці органи або особи створені, обрані чи призначені у порядку, не передбаченому законом».

Адмінколегія відмовила в задоволенні обох скарг з огляду на те, що Мінекономрозвитку в 2016 році позбавило МакНДІ права сертифікації. Матеріали передадуть Службі безпеки України, Службі зовнішньої розвідки та Державній аудиторські службі.

Директором МакНДІ у держреєстрі значиться екс-депутат Макіївської міськради і Донецької облради Олександр Брюханов. Після окупації Макіївки бойовиками він лишився на цій самій посаді при так званому «Державному комітеті гірничого і технічного нагляду ДНР», за що був внесений до бази сайту «Миротворець»:

Київська «Пайпин-Системс» зі статутним капіталом 1 тис грн. належить Людмилі Магерамовій з окупованого Донецька та Андрію Надворному з підконтрольного Україні Бахмута Донецької області. Останній також володіє та керує столичними ТОВ «Дарія Юс» і ТОВ «Фруктовий альянс».

Директором «Пайпин-Системс» значиться Андрій Жуклинець, а підписантом – Андрій Ізмайлов. Ці двоє донеччан також володіють донецьким ТОВ «Завод технічних тканин» разом з Олексієм Лавровим.

Від початку окупації «Пайпин-Системс» отримала підрядів на 4,59 млн грн. Зокрема ПАТ «Лисичанськвугілля» без торгів віддало їй два підряди кожен на допорогову суму 197 тис грн. ДП «Первомайськвугілля» так само відписало їй ще 98 тис грн., а решту 4,10 млн грн. законтрактувало за результатами відкритих торгів, на які «Пайпин-Системс» принесла той самий сертифікат МакНДІ.

Крім того, один тендер шахтоуправління «Південнодонбаське №1», виграний «Пайпин-Системс» із тим же сертифікатом, відмінили 30 березня через «неможливість усунення порушень, що виникли через виявлені порушення законодавства з питань публічних закупівель». Замовник посилався на лист №1336/39/104/02-2018 від 28 березня 2018 року від Управління захисту економіки в Донецькій області ДЗЕ Національної поліції про здійснення перевірки дотримання вимог законодавства в сфері публічних закупівель. При цьому в протоколі відміни закупівлі не було сказано, про що саме йшлося в тому листі.

Також «Пайпин-Систем» із сертифікатом МакНДІ брала участь в одному тендері ДП «Передпускова дирекція шахти №10 «Нововолинська», але програла за ціною, тож його пропозиція не розглядалась замовником.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ