Підтримати нас

Активісти малювали плакати до маршу з захисту прав тварин

Автор статті
15 вересня 2019 04:13
1,019
Поширити:

Напередодні маршу в підтримку захисту прав тварин у Херсоні  активісти запросили всіх охочих, щоб разом  малювати плакати для ходи. Акцію провели в ботанічному саду.

Координатор ком’юніті центру благодійної  організації «Иная» Наталія Голуб розповідає: « Феміністична  і ЛГБТ-інклюзивна організація, окрім того  ми, в принципі, виступаємо за побудову цивілізованого суспільства, де всі люди будуть поважати один одного, і це насправді стосується не тільки людей. Тому ми вирішили приєднатися до маршу з захисту тварин, який проходить з ініціативи гуманістичної  організації «UAEnimals». Разом з тим ми організували майстерні плакатів, де наші волонтери, активісти і просто свідомі люди можуть виразити свою  позицію щодо захисту  прав тварин і вийти на марш разом. Насправді якщо ти займаєшся захистом прав кого-небудь, то це розповсюджується не на одну сферу».

На мистецтво активістів надихала кішечка, що мешкає в ботанічному саду.

Організатори та учасники переконані, що ставлення людини до тварини -  це завжди показник ставлення людини до людини. І що безкарні  утиски, експлуатація і знущання над будь-якою незахищеною групою - це те, що має хвилювати всю спільноту, адже з кожним днем це проникає все глибше в усі сфери життя.

Не випадкова і локація, де малюють плакати. Активісти розповідають, що Херсонський ботанічний сад - це те місце, яке має вчити людей любити і поважати природу. Тут мешкає кінь, кілька овець, ослик та кілька котів – у кожної тварини своя непроста історія, але нині вони в безпеці, і їх приклад є дуже показовим для тих, хто не зовсім розуміє, чому тварини потребують захисту.

Дмитро починає малювати свій плакат, завжди важко одразу зрозуміти, як виразити свою позицію малюнком.

Дмитро: «Я тут, тому що  не хочу, щоб тваринок ображали. Те, як люди ставляться до тварин – це показник, як вони будуть ставитися до людей. У мне вдома немає домашніх тварин, просто немає змоги за ними дивитись. Хоча якось жив три дні котик, якого з дерева зняли, а потім його віддали. Марш із захисту тварин конкретно  в Херсоні відвідаю вперше, а взагалі я вже був на такому марші в іншому місті , для мене це важливо.»

Для Максима особливо важливо через свій плакат показати не просто свою позицію, а спробувати  продемонструвати свій світогляд.

Максим: «Я побачив оголошення і не зміг не прийти. Я веган і не прийти сюди було б для мене дивно. Веганство – це стиль життя, спрямований на звільнення тварин від будь-якої експлуатації, без цієї думки неможливо бути веганом. Я вперше беру участь у такій акції. Мій плакат виражатиме призив до веганства. Я збираюся написати на ньому: « Не обов’язково любити, щоб не шкодити». Багато хто каже, що я не переймаюся цим тому, що не люблю тварин, але ж якщо люди не люблять дітей, це ж не означає, що вони їх б‘ють».

Юля і Ярослав творять свій плакат разом з особливим натхненням.

«Ми прийшли, тому що нам надіслали оголошення, що буде така акція з малювання плакатів. Ми тут, щоб висловити своє занепокоєння з приводу тварин. Тому що зараз їм дуже сумно живеться на цій планеті, тому ми й прийшли підтримати. У нас є кішечка Сурія, а взагалі в нас біля дому багато тварин, до нас приповзала черепаха, ходять фазани, багато пташок. Ми прийшли на акцію з захисту тварин вперше. Але ми з сином постійно годуємо пташок, тваринок. Хочу прищепити йому з дитинства любов до природи і всього світу» - каже Юля.

Р.S. Цей матеріал підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ