Підтримати нас

6 цікавих фактів про життя в Австралії

Автор статті
05 червня 2018 10:31
882
Поширити:

У Австралії багато безробітних, які живуть на солідну соціальну допомогу і не хочуть шукати роботу.

Найбільші пільги мають представники корінного населення.

Про це Gazeta.ua розповіли українці, які живуть там кілька років.

  • У Австралії безробітним платять солідну допомогу - $190 на тиждень. Її можна отримати практично все життя. Для осіб, які мають на утриманні дітей, та для тих, хто орендує житло, розмір допомоги збільшується. Влада незадоволена, що деякі безробітні відмовляються від пропозицій роботи.
  • Лише 20 відсотків населення мають вищу освіту, бо це досить дорого. В культурі австралійців немає обов'язкового правила поступити в університет чи інститут.
  • У Австралії цінують хороших спеціалістів. Добре заробляють менеджери, керівники в різних сферах, інженери, лікарі та держслужбовці. Дорогі послуги стоматолога.
  • 70% австралійців володіють власним житлом. Більшість пар мають свій будинок до 30 років. На це беруть кредит у банку на 20-30 років. Відразу мають внести 20 відсотків від вартості житла.
  • Новий рік у Австралії святкують посеред кліматичного літа на пляжі. Як тільки церковний дзвін сповіщає про початок року, люди виходять на вулиці і починають поздоровляти один одного, підривати петарди, відкривати шампанське.
  • У Австралії поширений рак шкіри. Лікують від нього безкоштовно. Місцева влада у 2013 році вирішила закрити всі солярії на континенті.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ