Підтримати нас

6 цікавих фактів про спорт: ви про таке навіть не чули

Vgoru
Автор статті
10 березня 2021 11:33
2,045
Поширити:

З давніх-давен спорт є невіддільною частиною життя людства. Історія становлення та формування сучасних видів спорту має довгу історію, насичену різними фактами.

За підтримки фахівців з магазину спортивного одягу Sport Hunter ми підготували 6 цікавих фактів про спорт. 

Найпопулярніший вид спорту

Більш як 4 мільярди осіб на планеті вважають себе фанатами… футболу. І приблизно чверть мільйона людей грають у цю гру. Тому футбол можна назвати найпопулярнішим видом спорту. 

Для мешканців європейських країн це не просто гра, а спосіб життя. Чемпіонат світу з футболу є найбільш високооплачуваним змаганням у спортивному світі.

У сучасному виді гра зародилася в Англії наприкінці ХІХ сторіччя. Спочатку гравці одягали на поле хто що хотів. Перша офіційна форма з’явилася на початку ХХ сторіччя. 

Сучасне екіпірування спортсменів має кілька функцій: розпізнавальну (колір та назва клубу, номер гравця) та захисту (гетри, щитки). 

Найнебезпечніший командний спорт

Тільки боягузи у нього не грають. Так, мова про хокей. Хоча хокей із шайбою на льоду менш популярна гра, ніж футбол та баскетбол, травми та каліцтва набагато важчі саме під час хокею. І вони стали звичною справою. Спортсмен може травмуватися у будь-який момент: від удару об лід, стінку, шайбу чи через зіткнення з супротивником. Приблизно 12% зіткнень та падінь спричиняють серйозні травми голови.  

Та якщо розглядати критерій небезпечності за кількістю летальних наслідків під час змагань, лідером стануть автомобільні перегони.  

З найвищими гонорарами

Елітні гравці баскетбольних команд отримують мільйонні зарплати й такі самі бонуси за гру. 

Гравці НБА завжди входять до переліку найбагатших спортсменів світу. Але це найбільший середній показник зарплати у спорті, бо найбільший особистий гонорар серед спортсменів зараз отримує тенісист Роджер Федерер. Він у 2019-2020 рр. обійшов футболіста Кріштіану Роналду, який довго очолював список спортсменів-багатіїв. 

Найдавніший спорт

Його зображення у вигляді наскельних малюнків знаходять у різних доісторичних печерах. 

Це боротьба. Та якщо розглядати новітню історію, з часів запровадження Олімпійських ігор у Давній Греції (776 рік н. е.), таким спортом є змагання з бігу. 

Найбільші фізичні навантаження 

Дивлячись на цей критерій, ви, мабуть, уявили фізичне тренування з важкої атлетики чи єдиноборства. Проте, за думкою спортивних експертів, найвимогливішим з точки зору фізичних навантажень атлета є водне поло. 

Цей спорт потребує чималої витривалості, сили, швидкості та спритності й розвиває м’язи не гірше, ніж “качалка”. Гравцям не можна торкатися дна басейну, потрібно постійно плавати, вистрибувати з води, ще й змагатися за м’яч та закидати його до воріт.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ