Підтримати нас

5 причин запровадити чат-бота у власний бізнес найближчим часом

Vgoru
Автор статті
20 травня 2021 10:28
1,045
Поширити:

Уже нікого не здивуєш листуванням з чат-ботом у месенджері. Клієнтам таке спілкування подобається більше - діалог працює 24/7, а відповіді логічні та зрозумілі.

“З початку цього року до нас все частіше стали надходити запити на розробку чат-ботів для бізнесу. І як показала практика, чат-боти допомагають підприємцям заощаджувати, збільшувати зацікавленість клієнтів, їхню лояльність і, як наслідок, збільшувати прибуток”, - розповідають у команді Business Site, де вже додали розробку ботів до списку послуг. Про нову послугу від експертів можна прочитати за посиланням на сторінці site2b.ua. А ми детальніше зупинимося на перевагах нової технології для бізнесу. 

Заощадження на витратах

Зі збільшенням кількості клієнтів, переліку послуг та товарних запасів, як правило, зростає і відділ продажів та роботи з клієнтами. Кожному новому працівникові потрібно обладнати робоче місце, сплачувати зарплату та податки. А чи можна найняти для цього робота?

“Боти потрібні, щоб замінити людину у виконанні простих завдань, наприклад, систематизації даних, відповідей на поширені питання, розсилці комерційних пропозицій потенційно зацікавленої аудиторії”, - зазначають фахівці Business Site у власному блозі. У такому разі витрати на розробку та “підтримку працездатності” чат-бота менші, ніж утримання нового штату.

Цілодобова доступність

Більш ніж половина потенційних покупців сподіваються, що бізнес працює 24/7. Вони чекають на швидку відповідь у свята і ввечері, оформлюють замовлення на сайті у будь-який час доби. 

Цілодобову персональну підтримку у чаті дуже непросто організувати. Найліпший спосіб залишатися на зв’язку завжди - створити чат-бота та “навчити” його вирішувати більшість клієнтських питань.

Збільшення продажів

Чат-бот здатний познайомити потенційного покупця з новинками, акціями та швидко відредагувати на зацікавленість клієнта. Адже останні зараз дуже не полюбляють чекати, і бізнес втрачає нетерплячих покупців. Підприємці з різних сфер діяльності відмічають про збільшення продажів з використанням чат-ботів. Середній показник збільшення - 67%. 

Нескінченне терпіння

Співробітники кол-центрів, сапорту та клієнтських відділів мають бути стресостійкими та люб’язними у спілкуванні з клієнтами, які не завжди привітно налаштовані. Тут спрацьовує людський фактор, бо у людини терпіння має межу, проте у чат-ботів його вдосталь. Їх використання дозволяє виключити людський чинник під час роботи з замовниками.

Залучення нових клієнтів

Мілленіали та зумери віддають перевагу листуванню у месенджерах та соціальних мережах, та майже не використовують для замовлень та покупок товару телефонний зв’язок та електронну пошту. Тож орієнтований на молодь бізнес має враховувати такий важливий чинник. 

Потрібно визначитися, де саме зосереджені клієнти - Viber, Telegram, WhatsApp та замовити розробку бота на цій платформі. До речі, вигідним капіталовкладенням є і розробка чат-боту для соцмереж, що також суттєво підвищує лояльність аудиторії.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ