Підтримати нас

5 корисних порад для мандрівників

Автор статті
13 листопада 2019 07:36
455
Поширити:

Вирушаючи в туристичну поїздку, важливо нічого не випустити з уваги, щоб відпочинок пройшов без непередбачених ситуацій.

Багато складнощів чекає мандрівника: купівля вдалих квитків, збір необхідних речей і документів, пошук житла, спілкування з іноземцями і це далеко не весь список. Досвідчені туристи, щоб зняти з себе відповідальність за вирішення багатьох питань звертаються до надійних фірм, таких як LaTour. Туроператор повинен подбати про квитки на транспорт, розміщення в готелі, трансфер від аеропорту/вокзалу до житла, також узгодити з клієнтом додаткові послуги.

Незалежно від того чи мандрівник вирiшить скористатися послугами туристичних компаній або організовувати відпочинок самостійно, збираючись у дорогу, варто прислухатися до порад досвідчених туристів. Тодi канікули пройдуть бездоганно. 

Порада 1: Вивчення кліматичних умов

В першу чергу перед вильотом слід подивитися прогноз погоди на найближчий час. Навіть в жарких країнах може знадобитися парасолька і тепла кофта. Якщо не підібрати гардероб згiдно прогнозу синоптикiв, можна безвилазно просидіти в готелі через несподіване похолодання та опади.

Щоб уникнути перегріву в місцях з високими температурними показниками і палючим сонцем, з собою необхідно мати кепку, окуляри, легку хустку і сонцезахисний крем. Від ультрафіолету відмінно захистить сорочка з довгим рукавом з легкої тканини (наприклад, iз льону). Для відпочинку на засніжених схилах гір краще запастися великою кількістю одягу середньої щільності, бо кілька тонких шарів захищають від холоду ефективніше, ніж один товстий. 

Порада 2: Безпека

Приїжджаючи в іншу країну, турист не застрахований від діяльності місцевих бандитів. У багатьох курортних містах активно розвивається шахрайство. У багатолюдних місцях можуть орудувати кишенькові злодії. Не варто втрачати пильність щодо особистих речей і ходити в пізній час по безлюдній місцевості.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ