Підтримати нас

3 умови для ідеальної перепічки: духові шафи AEG

Vgoru
Автор статті
15 квітня 2021 16:41
1,055
Поширити:

Їжа з духовки значно здоровіша, адже зберігає максимум корисних речовин і мікроелементів. За такого приготування утворюється менше канцерогенів, якими насичені, наприклад, смажені страви на плиті. І взагалі, печені кулінарні витвори – це смачно, ароматно і гарно.

Якщо вам потрібна духова шафа, наша стаття стане у пригоді. Фахівці відомого виробника AEG підказали, на що звертати увагу при виборі такої техніки. Читайте 3 поради й визначайтеся із потрібною моделлю.

Габарити й корисний об'єм

Передусім увага на розмір! Висота стандартних духових шаф AEG – 60 см. Вони чудово підходять:

  • для запікання одночасно двох страв;

  • приготування їжі великого розміру, наприклад курки, ба навіть індички;

  • тортів, хліба тощо.

Такі варіанти прекрасно вписуються у класичний формат встановлення техніки – під варильною поверхнею. 

Якщо ж площа кухні замала, придивіться до компактних моделей: духовки 45 см заввишки заощадять до 20 см. А духові шафи AEG до 80 см ідеально виглядатимуть вертикальною колоною й дадуть змогу готувати більше їжі з мінімальною витратою енергії й часу.

Об'єм духовки ще один важливий параметр, що пов’язаний із габаритами пристрою, тому можна орієнтуватися саме на нього. Для сім'ї з 3–4 осіб оптимально користуватися шафою на 40–70 літрів. Чим більша сім'я, тим більше або частіше доведеться готувати, тож зверніть увагу на моделі понад 70 літрів.

Оброблення паром

Фахівці AEG рекомендують: найкраще придбання для кухні у 2021 році – духовка з парою. Ось її основні переваги:

  • на різних етапах приготування в духовку подається гаряча пара;

  • висока температура пари прискорює запікання страв, зберігаючи максимум користі;

  • хліб і випічка виходять пишними і з хрусткою скоринкою;

  • м'ясо та риба ідеально просмажуються і зарум'янюються.

Така функція підносить готування на новий, професійний рівень. Вона покращує смак, аромат і властивості їжі без особливих зусиль. Досить залити воду у спеціальний відсік і вибрати відповідну програму. А далі духові шафи AEG самостійно подадуть потрібну кількість пари під час випікання. Дуже зручно.

Система самоочищення

Вибираючи духовку, поцікавтесь, чи є там система очищення. Вельми корисна річ. У процесі готування на стінки завжди потрапляє жир, залишаються якісь крихти чи рештки їжі. Якщо перейти на офіційний сайт AEG, то можна побачити, що в асортименті бренду є моделі з різними типами самоочищення:

  • каталітичне покриття у шафі творить дива: при нагріванні понад 220 градусів забруднення самі руйнуються, і поверхня камери залишається чистою;

  • піролітичні духовки. Очищення відбувається за умови нагрівання до 500 градусів – така температура перетворює всі залишки їжі на попіл.

Завдяки цим системам, підтримувати чистоту у пристрої можна без застосування хімії й додаткових зусиль з боку господарів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ