Підтримати нас

12 найцікавіших фактів про Єлизавету ІІ

Vgoru
Автор статті
09 вересня 2022 09:54
5,695
Поширити:

У віці 96 років померла королева Єлизавета II. Видання Правда ТУТ зібрало цікаві факти, які ви до цього, можливо, й не знали.

Вона — перша жінка з королівської сім'ї, яка служила в армії

Королева приєдналася до допоміжної територіальної служби (жіночий підрозділ британської армії під час Другої світової війни) в 1945 році, ставши першою жінкою-членом королівської сім'ї, що надійшла на військову службу на постійній основі. Бувши субалтерном, вона навчилася водити та обслуговувати транспортні засоби.

Вона накопичила продуктові талони, щоб купити весільну сукню

Нам всім варто повчитися ощадливості у Єлизавети. Згідно з British Heritage, королева купила матеріал для свого весільного плаття, використовуючи продуктові талони часів Другої світової війни. Прості громадяни також надсилали купони королеві, але палац повернув кожен з них.

Їй не були потрібні права водія

Хоча Єлизавета вміла водити навіть вантажівки, королева — єдина людина в країні, якій не були потрібні права. З іншого боку, хто ризикне зупинити та перевірити їх у монарха?

Її першого коня звали Пеггі, а першу собаку — Золотий орел

Свого першого коня, шетландського поні на прізвисько Пеггі, королеві подарував її дідусь король Георг V, і з того часу вона не уявляє свого життя без коней.

Ну а першу собаку Єлизавета отримала від батька Георга VI у віці семи років. Забавне вухате щеня коргі за паспортом іменувався Розавел Золотий Орел (Rozavel Golden Eagle). Домашні ж звали його Дьюкі ("Герцог").

Всього у неї було 30 коргі

Ми знали, що королева — велика шанувальниця коргі, але що у неї їх було понад 30 — цікаво! Роджер Магфорд, колишній дресувальник коргі королеви розповідав виданню Country Living, що Її Величність — фантастичний дресувальник собак.

Коли я відвідав її, у неї було дев'ять собак, і вони були неймовірно добре керованими та слухняними, — розповідав Роджер.

Весь персонал суворо стежить за собаками, а королева стежила за персоналом. Одного разу вона знизила на посаді лакея за те, що він додавав віскі та джин в їжу собак (як він пізніше зізнався, щоб розважити співробітників палацу).

Її сумочка працювала для зв'язку з охороною

Сумки королеви — не просто аксесуар. Наближені до Єлизавети говорили, що вона відіграє особливу роль під час заходів і візитів. Вважається, що якщо королева ставить сумку на стіл, вона бажає покинути захід через п'ять хвилин. Якщо аксесуар виявляється на підлозі — це майже сигнал лиха. Єлизаветі відверто не подобалось бесіда і вона бажала закінчити її негайно.

Принц Джордж називав її "Ган-Ган"

Дуже миле прізвисько, яке дозволено тільки правнуку Єлизавети. Коли Джорджу було два роки, він не міг вимовити належне звернення і називав королеву просто "Ган-Ган". Єлизавета обожнювала правнука — кажуть, вона завжди залишала невеликий подарунок для нього.

Її тіара зламалася в день весілля

Перед церемонією, коли перукар прикріплював фату, з нею сталося жахливе — діамантова тіара матері Єлизавети тріснула навпіл. Залишалося дві години до весілля, так що палацу довелося відправляти прикраса ювелірам у супроводі поліцейських. У підсумку тіару щасливо повернули вчасно в цілості й схоронності.

Вона їздила на метро

Вперше королева скористалася лондонським метро в травні 1939 року в супроводі сестри Маргарет і вищезгаданої гувернантки. З того часу Єлизавета неодноразово бувала в підземці на відкриттях нових ліній.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ