Підтримати нас

Херсонці відбудовують храми

Автор статті
27 вересня 2007 08:03
520
Поширити:

Минулої неділі, 23 вересня, відбулася знаменна подія для всього херсонського православ’я і людей, які щиро люблять своє місто – дзвіниця Храму святої Олександри увінчалася куполом і хрестом.

Перед тим купол і хрест освятив Архієпископ Херсонський і Таврійський Даміан Української Православної Церкви Київського Патріархату.
Храм св. Олександри – унікальна історична пам’ятка нашого міста, яка потребує реконструкції. Прихожани намагаються відтворити красу церкви за єдиною фотографією, датованою 1903 роком, яка була тоді опублікована в газеті “Юг”. Упродовж восьми місяців небайдужим людям вдалося зібрати кошти та реставрувати покрівлю, виготовити та встановити купол і хрест. Настоятель Храму святої Олександри отець Андрій Калита розповів: кожен член церковної громади допомагав, чим міг, – хто майстрував, хто приносив майстрам обід, хто допомагав грошима, хто молився… Зібрати вдалося немалі гроші, один тільки купол обійшовся в 40 тисяч гривень. А ще ж бо необхідно встановити шість маленьких куполів.
На жаль, для збереження у Херсоні храму як історичної пам’ятки ні “отці” міста, ні депутати не виділили з бюджету жодної копійки.
Архімандрит Євстратій, який приїхав із Києва розділити свято з херсонцями, сказав, що храми в першу чергу потрібно відновлювати для підвищення духовності людей. Коли будуються чи реставруються церкви, то є перша ознака духовного відродження суспільства. Про відродження свідчить і той факт, що прихожан у церквах із кожним роком стає більше. Саме тут вони шукають відповідей на найважливіші питання в житті. І сьогодні, аби дати людям змогу більше спілкуватися на духовні теми, отець Андрій Калита із однодумцями створили Православний веб-сайт громади храму св. Олександри www.cerkva.ks.ua. Тепер усі бажаючі можуть дізнатися, як оцінює церква важливі події у нашому житті. На сайті є рубрика “Запитання до священика”, де кожен може розповісти про свою проблему й отримати від-повідь духовного наставника.

Новини

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ