Підтримати нас

Подаруй посмішку

Vgoru
27 грудня 2007
Поширити:


Тетяна Крючкова, “Вгору”
Таку назву – “Подаруй посмішку” – має один із проектів-переможців ІІ-го конкурсу благодійної програми “Підтримай талант”, започаткованої у 2006 р. Херсонським обласним фондом милосердя та здоров’я і відомим бізнесменом Олексієм Урсуленком.
Нагадаю читачам: однин із напрямків програми– підтримка позашкільних гуртків при школах та будинках дитячої творчості, а також відродження меценатства і благодійництва.
Ініціатори програми переконані: всі діти талановиті, але не всі мають можливість реалізувати свої здібності, тому так важливо об’єднати небайдужих навколо цієї проблеми.
Керівник проекту “Подаруй посмішку” – методист Херсонського Палацу дитячої та юнацької творчості Анжела Гудименко розповіла, що мета проекту – розвиток дитини як творчої особистості. Проект включає і гурткову роботу – виготовлення прикрас із бісеру, художніх виробів із пап’є-маше (масок, ваз, статуеток), малювання картин, – і проведення благодійних заходів, де гуртківці зможуть не тільки продемонструвати свої здібності, а й подарувати радість спілкування тим, хто потребує допомоги (хворі діти, які перебувають на лікуванні в обласній дитячій лікарні та діти з малозабезпечених сімей).
Ідею проекту підтримала головний лікар дитячої обласної клінічної лікарні Людмила Лятецька, адже, за її словами, від гарного настрою у дітей поліпшується загальний стан, посмішки допомагають швидшому одужанню.
“На кошти, отримані від програми “Підтримай талант”, ми придбали матеріали для того, щоб діти у лікарні самі могли з них щось гарне зробити, – розповіла Анжела Гудименко. – Так, ми вже провели кілька майстер-класів з бісероплетіння, паперопластики, образотворчого мистецтва у різних відділеннях лікарні. З яким задоволенням і старанням діти вчилися робити красиві речі й раз-по-раз запитували методистів: “А ви завтра ще прийдете?”.
Презентація ж проекту відбулася в одному з “найважчих” відділень – гематології. “Нам, дорослим, було психологічно важко йти туди, адже хвора дитина не може залишити байдужим нікого. Та якою ж була наша радість, коли під час гри “Подорож у країну Веселію” діти забули про хворобу, а на блідих личках з’явились посмішки. Діти із задоволенням гралися й отримували призи, – поділилася враженнями Анжела Гудименко. – Ця атмосфера добра, відчуття власної потрібності, відгук дитячих сердець спонукають працівників Палацу (а серед них і методисти, і психолог, і культорганізатор) знову і знову йти до хворих дітей”.
А вчора, 26 грудня, в актовому залі дитячої обласної лікарні відбулося чудове свято для маленьких пацієнтів “Новорічні пригоди”. Дітей розважали Фея Радощів, Снігуронька, Дід Мороз. Діти відгадували загадки, співали пісень, танцювали, сміялися, грали в різні ігри і, звичайно ж, отримували призи.
Це стало можливим завдяки таким небайдужим людям, як Анжела Гудименко та її коллеги, завдяки програмі Фонду милосердя та здоров’я та Олексія Урсуленка “Підтримай талант”.
ОСТАННІ НОВИНИ