Підтримати нас

Чи багато в Херсоні добрих людей?

Vgoru
26 грудня 2007
Поширити:

Чи багато в Херсоні добрих людей?


Василь Кононенко
Під час акції “Святий Миколай подорожує Україною” і громадські діячі, і бізнесмени, і студенти, й волонтери молодіжних організацій, і чиновники, й пенсіонери чимало попрацювали , щоб в усіх обділених долею дітлахів 19 грудня було свято.
Цю акцію на Херсонщині вже другий рік координує молодіжна громадська організація “Анастасіс”, яку очолює священик Сергій Дмитрієв, настоятель храму Св. Варвары УПЦ Московського Патріархату.
Храм розташований на території міської лікарні ім. Тропіних, отож вранці 19 грудня учасники акції найперше навідалися в дитяче відділення. Гості привітали малюків і залишили для них чимало подарунків.
Потім запросили до храму дітей-інвалідів, вихованців громадської організації “Серце матері”, і отець Сергій теж вручив їм подарунки.
Того ж дня 250 наймолодших мешканців дитячого притулку віком до восьми років подивилися святкову виставу в обласному театрі ляльок. А 20 грудня близько 400 дітей-сиріт, напівсиріт, дітей із малозабезпечених сімей побували на концерті в Палаці молоді.
Свято для дітей допомагали творити працівники обласного Центру соціальних служб для молоді, (директор Дмитро Муценко), учні та педагоги Херсонського училища культури (директор Михайло Варгун), козаки Херсонского коша. Особлива подяка приватним підприємцям, що порадували іграшками та солодощами, – керівникам магазинів “Чух-Чух” та “Гувернер”, дирекції Херсонської кондитерської фабрики. А також фонду “Україна-3000”, який прислав 600 подарунків, та дитячому журналу “Янголятко”. Організаторам допомагали три херсонські радіокомпанії: “Радіо “Софія”, “Люкс-ФМ” та “Радіо “Мелодія” – вони надали ефірний час для соціальної реклами, присвяченої акції. На ці передачі відгукнулося дуже багато херсонців, що теж принесли обділеним дітям подарунки.

На фото: У цей щасливий день херсонські дітлахи спізнали радість справжнього свята.
ОСТАННІ НОВИНИ